Hållbart

plant in hands

Här har vi samlat ett antal produkter som är bättre ur ett miljöperspektiv.

Där antingen processen är certifierad eller att själva produkten. Det är självklart en svår bransch att hitta produkter i med så mycket plaster och industriella processer men det finns i dag en del som gör mer och vi vill lyfta fram detta. Vi förlitar oss på den information vi får av producenterna och kan inte ge några andra garantier.

Kontakta oss gärna för mer information om vårt miljöarbete, tips och råd. Klicka på produktbilderna lite längre ner på sidan för mer information om några av våra miljövänliga produkter.

Information om material som våra leverantörer använder:

VerandaUteServeringar.se-Hållbart-Material-Quato-logo

I många konstrottingmöbler från används uteslutande Quató™-fiber. Quató™ uppvisar hög beständighet mot kyla, värme och UV-strålning. Den har dessutom optimerats för god sittkomfort. Möblerna bör förstås hållas rena, men behöver i övrigt inget särskilt underhåll.

VerandaUteServeringar.se-Hållbart-Material-Gaumo-logo

Produkter tillverkade av Gaumo™ består av återvunnen plast som präglats för att ge ett livligt, träliknande utseende. Det finns i flera färger och behöver ingen särskild skötsel.

VerandaUteServeringar.se-Hållbart-Material-FSC-logo

Nästan alla trämöbler är FSC-certifierade i dag. FSC (Forest Stewardship Council) är en oberoende, internationell medlemsorganisation som verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar.

VerandaUteServeringar.se-Hållbart-Material-Thermotreated-logo

Vissa trämöbler är märkta ”ThermoTreated”. Trä som termobehandlas går igenom en process där virket värms upp till höga temperaturer i väl definierade tidscykler. Resultatet blir en träråvara med mycket gott motstånd mot väder och vind. Virket blir också formstabilt och kan inte längre krympa och svälla efter varierande luftfuktighet. Idealiskt för trädgårdsmöbler!

Några av våra miljövänliga produkter: